top of page
logo 2 Jupla.jpg

Jupla!

Als brede school werken wij aan de doorgaande lijn van kinderopvang naar de kleuterschool. Dit is voor veel peuters een spannende tijd. Of uw kind wel of niet in het Bunderbos start, wij bereiden hen graag voor op de overstap naar de kleuterklas. 

Wat doen we?

Sinds 2023 is er een project met JUPLA! waarin we samen bekijken wat we van elkaar kunnen leren en welke materialen, gezichten, activiteiten, infrastructuur we overkoepelend kunnen maken. 

Zo is sinds 1 september 2023 de kinderverzorgster Wendy Van Den Bergh van het Bunderbos 1 uur per week aanwezig in de crèche om de kinderen te leren kennen, de werking van de crèche te leren kennen en te vertellen over de projecten, ouderactiviteiten en dergelijke waar wij momenteel mee bezig zijn.

We houden ook overgangsgesprekken voor de peuters die ook effectief in het Bunderbos zullen starten. De leerkracht van de peuterklas spreekt met de begeleiders van de kinderopvang over de talenten, interesses, slaapgewoonten, eetgewoonten en dergelijke van uw peuter.

Elke eerste week van de maand is er een gezamenlijke activiteit tussen de peuterklas en de oudste kinderen van Jupla! Dit kan een poppenkast zijn, een beweegmomentje, een meespeelmoment in de kleuterklas, een verhaal voorlezen enz.

En tot slot willen we de kinderen ook enkele klasroutines leren kennen in de kinderopvang. Liedjes, rijmpjes, jas aandoen, naar toiletje gaan indien klaar voor, pictogrammen enz. 

Heb je vragen over dit project? Aarzel niet om iemand van Jupla! of de directeur van Bunderbos te contacteren.

bottom of page