top of page
IS4A7608_edited.jpg

Wist je dat?

Jullie de planning van de fratsmomenten en het bunderbezoek kunnen terugvinden in onze schoolkalender?
Afbeelding8.png
83-20230113161555_IMG_5319.jpg

Ouderbetrokkenheid


Wij vinden het heel belangrijk om een goede band op te bouwen met de ouders van onze kinderen. 
Zo kunnen we samen de ontwikkeling en de groei op de beste manier opvolgen en stimuleren.

We organiseren regelmatig een oudercontact, maar nodigen jullie ook af en toe uit op ons bunderbezoek. Dit is een moment waarop jullie als ouder kunnen meespelen in de klas van jullie kind.

Enkele keren per jaar organiseren we ook een fratsmoment. Hier mogen jullie genieten van de 'gekke fratsen'  die de juffen en de kleuters die periode hebben meegemaakt.
WhatsApp Image 2022-11-12 at 11.18.43.jpeg

Kind centraal

We vinden het belangrijk om de kleuters, ook op jonge leeftijd, te betrekken in hun eigen leerproces. 

We werken in de kleuterklas rond bepaalde thema's die we zo vaak mogelijk laten vertrekken vanuit de interesses, ervaringen en ideeën van de kinderen. 

Een brainstorm of een themaboek is vaak het vertrekpunt waarop we verder bouwen.

Over zindelijkheid en slapen

Maak je geen zorgen als uw kind nog niet zindelijk is, of af en toe nog nood heeft aan een dutje. Elk kind ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo. We bekijken samen met jullie de beste aanpak voor jullie kind.

Warm onthaal

Wij vinden het in de eerste plaats belangrijk dat kinderen zich goed voelen in de klas en op school. Wij kiezen daarvoor bewust voor een warm onthaal, waar de ouders samen met hun kind op de aparte kleuterspeelplaats tot rust kunnen komen. Door het directe contact met de kleuterjuffen verloopt de overgang voor de kleuters en de ouders meer geleidelijk aan.
WhatsApp Image 2022-11-12 at 11.18_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-11-12 at 11.18_edited.jpg

Knapmap

In de kleuterklassen staan de interesses en de talenten van de kleuters centraal.
Het zou bijvoorbeeld kunnen dat wij zien dat jouw kind 'taalknap', 'muziekknap', 'beweegknap' of 'onderzoekknap' is. Vanuit deze knapjes vertrekken we voor het uitwerken van de thema's en voor het geven van eventuele extra zorg.

Overgang

Door de samenwerking met Jupla!, de kinderopvang bij ons op school, wordt een mooie overgang gecreëerd naar de kleuterschool.

Binnen onze kleuterwerking wordt gewerkt met graadklassen. De klassen bevinden zich naast elkaar, waardoor er een hele nauwe samenwerking is tussen alle leeftijdsgroepen. Het maakt het voor ons heel gemakkelijk om klas overschrijdend te werken en zo op de noden van de kinderen in te spelen. De kinderen kunnen enerzijds aansluiten bij een groepje waar wat meer uitdaging wordt aangeboden als dat nodig is, maar anderzijds kunnen we ze ook extra zorg aanbieden als iets nog niet zo goed lukt.

In de derde kleuterklas zetten wij sterk in op de overgang naar het eerste leerjaar, zodat die zo vloeiend mogelijk kan verlopen. We leren de kinderen om zelfstandig en planmatig aan de slag te gaan door bijvoorbeeld contractwerk aan te bieden en geven hen al de eerste voorbereidingen mee op vlak van ijsbergrekenen en beginnend lezen en schrijven.

IS4A7773.jpg

"Alle collega's zijn binnen ons kleine team heel nauw verbonden. Hierdoor is het voor ons heel eenvoudig om samen te werken aan de groei van elk kind"

Juf Lotte

bottom of page